Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Συνάδελφοι,

Η φετινή σαιζόν μας βρίσκει αντιμέτωπους με παλιά και καινούρια προβλήματα. Μπροστά μας είναι το νέο κύμα επίθεσης που ετοιμάζεται να προχωρήσει μέσα στο Μάη, αφού συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το κλείσιμο της περιβόητης 2ης αξιολόγησης. Θέλουν να στραγγίσουν και το τελευταίο ευρώ ακόμα και από τους πιο φτωχούς, ρίχνοντας το αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ. Θα μειώσουν ξανά τις συντάξεις. Μέτρα φωτιά που δεν εξαιρούν κανένα και έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα.

Μας θέλουν να ανεχτούμε παθητικά ή ακόμα και να στηρίξουμε τα μέτρα, την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να προσδοκούμε κι εμείς να έρθει η ανάπτυξη που θα δώσει τάχα λύση στα αδιέξοδά μας. Όμως το ψέμα και η απάτη έχουν κοντά ποδάρια. Γιατί εμείς που δουλεύουμε στον τουρισμό την ανάπτυξη την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι συνοδεύεται από απάνθρωπες συνθήκες για τους εργαζόμενους, απληρωσιά, δουλειά μέχρι τη λιποθυμία και ειδικά για τη νέα βάρδια των εργαζομένων, δουλειά στην κυριολεξία για ένα ξεροκόμματο χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα.

Δεν μπορούμε λοιπόν να δεχτούμε σα δικούς μας τους στόχους των αφεντικών και των κυβερνήσεων οι οποίες βρίσκονται στην υπηρεσία τους. Γιατί όχι απλά είναι στόχοι αντίθετοι με τα συμφέροντά μας, αλλά περνάνε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές μας.

Βεβαίως έχουμε και ένα δεύτερο, πολύ σοβαρό λόγο να είμαστε ανήσυχοι. Το τελευταίο διάστημα όπου κι αν κοιτάξει κανείς πυκνώνουν τα σύννεφα, αυξάνει το ενδεχόμενο όχι μόνο ενός τοπικού αλλά και ενός γενικευμένου πολέμου. Η ίδια η ιστορία έχει δείξει ότι όταν οι σκληροί ανταγωνισμοί δεν μπορούν να λυθούν με άλλα μέσα λύνονται με τα όπλα. Και η δική μας περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο τέτοιων αντιθέσεων. Είτε της Ελλάδας με την Τουρκία, είτε μεγαλύτερων ακόμα. Όμως στον πόλεμο θα πολεμήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Όπως στην περίοδο της ειρήνης μας θέλουν το κορμί και το μυαλό μας μηχανή που παράγει λεφτά, έτσι και στον πόλεμο μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους.

Γι αυτό η φετινή 1η του Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής των ηρωικών αγωνιστών της εργατικής τάξης, μέρα εναντίωσης στη σύγχρονη σκλαβιά, είναι αφιερωμένη στην πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις συνέπειές του.

Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας από τις 2 ως τις 3μμ την Παρασκευή 28 Απρίλη και στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργανώνει το Σωματείο στο εστιατόριο προσωπικού. Τιμούμε τους ήρωες της εργατικής τάξης με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην πλατεία Κύπρου στις 11 το πρωί.

 

 

Σχολιάστε