Ενημέρωση για τις ατομικές συμβάσεις

 

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για τις νέες ατομικές συμβάσεις που μοιράζει η επιχείρηση εδώ και αρκετό καιρό στους εργαζόμενους (Γνωστοποίηση όρων ατομικής σύμβασης) να ενημερώσουμε για ορισμένα πράγματα που πολλοί ενδεχομένως δε γνωρίζουν.

Από την ίδρυση του Σωματείου πέρσι στα τέλη Σεπτέμβρη, ένα από τα αιτήματα που θέσαμε στην επιχείρηση ήταν να αλλάξουν πολλοί από τους όρους που είχαν οι ατομικές συμβάσεις, όπως η ημερομηνία απόλυσης, η ημερομηνία της πληρωμής των δεδουλευμένων, τα όσα έλεγε για το διάλειμμα, για την  “παραγραφή” πιθανών λαθών στη μισθοδοσία εφόσον ο εργαζόμενος δεν τα αναφέρει εντός μιας προθεσμίας κλπ.

Μάλιστα, πέρσι τον Οκτώβρη η επιχείρηση έδωσε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ξανά ατομικές συμβάσεις με το πρόσχημα ότι οι προηγούμενες είχαν ημερομηνία λήξης 30 Σεπτέμβρη και άρα έπρεπε να ανανεωθούν. Βέβαια εντελώς τυχαία αυτό το θυμήθηκαν ξαφνικά όχι την 1η του Οκτώβρη αλλά στις 11 και μάλιστα κατά τη διάρκεια ελέγχου από ειδικό κλιμάκιο επιθεωρητών εργασίας από την Αθήνα το οποίο ήρθε στο ξενοδοχείο με αίτημα του Σωματείου.

Την ώρα δηλαδή που οι επιθεωρητές έκαναν έλεγχο, οι προϊστάμενοι γυρνούσαν τα τμήματα ζητώντας από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, χωρίς να τις έχουν καν διαβάσει. Ο στόχος φυσικά ήταν να εμφανιστούν σύμφωνοι οι εργαζόμενοι με όρους όπως ότι θα πληρώνονται ένα μήνα αργότερα ή ότι αποδέχονται συγκεκριμένη ημερομηνία απόλυσης, πριν το κλείσιμο του ξενοδοχείου και μάλιστα με ανανεωμένη ισχύ!

Το Σωματείο πήρε τότε την ευθύνη και πρότεινε στους συναδέλφους να μην υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις. Πολλοί ακολούθησαν αυτήν την πρόταση και βγήκαν κερδισμένοι. Θυμίζουμε ότι στα τμήματα συντήρησης – εργοταξίου και ορόφων που οι εργαζόμενοι δεν υπέγραψαν, απολύθηκαν με το κλείσιμο του ξενοδοχείου και όχι από τις 30 Σεπτέμβρη όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, με την έναρξη της λειτουργίας η επιχείρηση έφερε ξανά την ίδια σύμβαση στους εργαζόμενους. Με παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού πολλοί συνάδελφοι εκ νέου αρνήθηκαν να υπογράψουν η σύμβαση αποσύρθηκε προσωρινά. Πολλοί μάλιστα ρωτούσαν γιατί φέτος δεν τους ζητήθηκε να υπογράψουν.

Εδώ και κάποιο διάστημα, σιωπηρά και τμήμα το τμήμα, η σύμβαση έχει ξαναμοιραστεί αφού έχουν αφαιρεθεί οι περισσότεροι από τους απαράδεκτους όρους που υπήρχαν. Παραμένει όμως, παρότι έχει μεταφερθεί δέκα ημέρες αργότερα, τουλάχιστο σε όσες συμβάσεις έχουμε δει, η ημερομηνία απόλυσης. Η ημερομηνία πληρωμής έχει έρθει 15 μέρες νωρίτερα, ενώ γίνεται μια προσπάθεια να μας κλέψουν και 15 λεπτά από το μισάωρο διάλλειμα το οποίο χρόνια ολόκληρα είχαμε κατακτημένο στον κλάδο μας.

Όσον αφορά την ημερομηνία απόλυσης οι εποχιακοί συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το νόμο 1346/83 δεν προβλέπεται απόλυση πριν κλείσει το ξενοδοχείο.  Υπάρχει μάλιστα και σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας την οποία το Σωματείο έχει δώσει και στην επιχείρηση και στην επιθεώρηση εργασίας.

Επομένως, οι συμβάσεις θα έπρεπε να γράφουν ως ημερομηνία απόλυσης “Τελευταία ημέρα λειτουργίας περιόδου 2017”. Η επιχείρηση ως δικαιολογία λέει ότι αυτό δε γίνεται καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου δεν το επιτρέπει. Αυτό όμως είναι ψέμα! Σε επικοινωνία και με στελέχη του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας και των τεχνικών του ΟΑΕΔ, η απάντηση είναι ότι τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει, υπήρχε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αλλά πλέον έχει λυθεί. Ο πραγματικός λόγος που η επιχείρηση το κάνει αυτό, είναι γιατί θέλει να εξασφαλίσει κέρδη βγάζοντας τη δουλειά με λιγότερα μεροκάματα στο κλείσιμο της σαιζόν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις.

Όσον αφορά τώρα την ημερομηνία καταβολής του μισθού. Σύμφωνα με το άρθρο 655 του αστικού κώδικα με το που βγει ο μήνας η επιχείρηση οφείλει να πληρώσει. Ζητώντας την υπογραφή μας στην ατομική σύμβαση, η επιχείρηση θέλει να μας δεσμεύει να μην μπορούμε να πάρουμε κανένα μέτρο πριν από αυτή την ημερομηνία για να πληρωθούμε. Επιπλέον, η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει πως ότι ημερομηνία και γράφει η σύμβασή μας η επιχείρηση πληρώνει όταν τη βολεύει, εκτός αν την αναγκάσουμε με τον αγώνα μας.

Τέλος όσον αφορά το διάλλειμα, το Σωματείο με τη μαχητική του στάση από την αρχή της σαιζόν έχει επιβάλλει οι εργαζόμενοι να κάνουν κανονικά το μισάωρο διάλειμμα. Επομένως βάζοντας κανείς την υπογραφή του είναι σα να χαρίζει κάτι που το έχει κατακτήσει.

Κατά συνέπεια προτείνουμε στους συναδέλφους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις εκτός αν βγουν ή διορθωθούν αυτοί οι  όροι. Ακόμα και αυτοί που τις έχουν υπογράψει, να διεκδικήσουν να αλλάξουν.

 

Μάιος 2017

Σχολιάστε