Στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Οκτώβρη από τις 7 ως τις 11 το πρωί

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE KAI PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR
Ρόδος, 4 Οκτώβρη 2016
Συνάδελφοι,

Η κατάσταση που διαμορφώνεται δε χωρά εφησυχασμό. Η σαιζόν είναι στο τέλος της, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων από την ερχόμενη εβδομάδα πέφτει. Εάν μείνουμε άπραγοι είναι βέβαιο ότι θα ζήσουμε για άλλη μια χρονιά το γνωστό σήριαλ, την αγωνία μήνα το μήνα μπροστά στο ATM για το αν και πόσα λεφτά μπήκαν, η νέα σαιζόν θα ξεκινήσει και ακόμη θα έχουμε οφειλές.

Η ίδια η επιστολή Αγγελόπουλου τις προηγούμενες μέρες, αλλά και οι απαντήσεις που παίρνουμε από την εργοδοσία μαρτυρούν ότι δεν έχουν σκοπό να μας εξοφλήσουν άμεσα. Ακολουθούν τη γνωστή τακτική να δίνουν έναντι σε ορισμένους κερδίζοντας χρόνο.

Εκτιμώντας την κατάσταση αλλά και τις μέχρι τώρα ενέργειες, η Διοίκηση του Σωματείου αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας για την Πέμπτη 6 Οκτώβρη από τις 7 ως τις 11 το πρωί με αίτημα να εξοφληθεί η μισθοδοσία. Απόφαση που επικυρώθηκε και από σύσκεψη που έγινε στην οποία επίσης η απόφαση για συμμετοχή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Η επιτυχία της κινητοποίησης και η ικανοποίηση του αιτήματος εξαρτάται από τη δική σου αποφασιστική στάση, από τη συμμετοχή σου, ανεξάρτητα αν είσαι μέλος ή όχι του Σωματείου.

Μην τσιμπήσεις στα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουν για να σε αποτρέψουν. Όλοι οι εργοδότες τα ίδια χρησιμοποιούν. Δε μπορούμε να δεχτούμε σαν επιχείρημα για τη καθυστέρηση των μισθών μας την αυτονόητη πληρωμή των οφειλών της εταιρείας σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ή άλλα επιχειρήματα που προβάλλονται πχ πρακτορεία που δεν πληρώνουν. Τα συμφέροντά μας δεν είναι κοινά, εμείς δουλεύουμε και η εργοδοσία από τη δική μας ατέλειωτη δουλειά βγάζει κέρδη. Κέρδη που φυσικά δε μοιράζεται μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια.

Το δικό μας ταμείο είναι άδειο, η φορολογία που πληρώνουμε είναι αβάσταχτη, νοίκια, ρεύματα, νερά, τράπεζες, φροντιστήρια σχολικά και ένα σωρό άλλα τρέχουν και δεν κάνουν υπομονή όπως ζητά η επιχείρηση να κάνουμε εμείς.

Όλοι λοιπόν στη στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Οκτώβρη από τις 7 ως τις 11 το πρωί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τους συναδέλφους μας στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου και τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους με αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε ότι βοήθεια θέλουν.
Για την προσωρινή Διοίκηση,
Ο πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Κώστας Γιαννόπουλος                                Κατερίνα Λουλουδιά

Σχολιάστε